Telif hakkı, ülkemizdeki en temel fikri mülkiyet yasası olan Fikri Mülkiyet Eserleri Yasası ile korunmaktadır. Bu Kanunun amacı, fikir ve sanat eseri sahiplerini ve bu eserler üzerindeki manevi ve mali haklarını tespit etmek, korumak, bu ürünlerden yararlanma şartlarını düzenlemek ve öngörülenlere aykırı olarak kullanılması halinde yaptırımları belirlemektir.

Bir eserin telif hakkı sahibinin izni ve bilgisi dışında kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya izin gerektirecek şekilde teşhir edilmesi telif hakkı ihlali olarak adlandırılır.

Telif hakkı ihlali durumunda, hukuk veya ceza davası açılabilir. Bir eserin hak sahibinin izni olmaksızın işlenmesi, sergilenmesi, çoğaltılması veya üzerinde değişiklik yapılması halinde çeşitli hukuki yaptırımları vardır. Bu hak ile eser sahibinin eser üzerindeki hakları korunur. Başkalarına ait eserleri kendi eseri gibi kullanmak, eserlerden kaynak göstermeden alıntı yapmak ve eserleri yanıltıcı şekilde kullanmak telif hakkı ihlalidir.

Eseri işleyen, çoğaltan, dağıtan, çoğaltılmış nüshalarını sergileyen veya eseri her ne suretle olursa olsun işaret, ses ve şekilde umuma ileten kişiler hakkında hak sahibinin izni olmaksızın dava açılabilir. görüntü aktarımı. Bu durumda hak sahibi, tecavüz fiilinin failinden sözleşme anında aralarında kararlaştırabilecekleri veya sözleşme yapılmış olsaydı talep edecekleri bedelin üç katına kadar talep edebilir.

Bu kapsamda en sık verdiğimiz hizmetler aşağıdadır.

  • Telif Hakkı İhlallerinin Engellenmesi ve Tazminat Davaları,
  • Telif Hakkı İhlali Nedeniyle İçerik Kaldırma,
  • Telif Hakkı İhlalleriyle İle İlgili Cumhuriyet Başsavcılıklarına Şikayet Dilekçesi ve
  • Taklit Ürünlerin Toplatılması,
  • Bilgisayar Programlarının Korunması,
  • Yayıncı ve Yazarların Haklarının Korunması,
  • FSEK Kapsamında Yapılacak Hukuki İşlemler ve Hazırlanacak Telif Sözleşmelerinin Hazırlanması.
Content Protection by DMCA.com