İçindekiler
Linkedin Şantajı
İzinsiz video şantajı, İletişim teknolojilerinin kontrolsüz gelişmesi ve internetin yaygınlaşması ile birlikte internette pek çok suç gibi işlenmektedir. Bilindiği üzere suçların çoğu internet üzerindeki Linkedin gibi sosyal ağlarda, Facebook, Twitter, Whatsapp Instagram gibi site ve platformlarda işlenmektedir.
Kişisel veri, para şeklinde şantaj yoluyla ya da diğer şekillerle ele geçirilebilmektedir. Üzücü olan, bu verinin çoğu zaman yetkisiz kişiler tarafından kopyalanarak kontrol edilmesi ve kötü amaçlar için kullanılmasıdır. Bir taraftan, kullanıcıların bilgilerini korumaya çalışırken, diğer taraftan da şantajcıların etkinliği arttığını görmemiz mümkündür.
Linkedin Üzerinden Şantaj
Linkedin üzerinden şantaj, geçmişte yaygın olarak kullanılmamakla birlikte, teknolojinin kötü amaçlı kişiler tarafından kullanılmasıyla artık ciddi bir risk oluşturmaktadır. Görüntülü arama şantajı, kişinin özel içeriklerini, ekran görüntüsünü veya videolarını kötü amaçlı kullanıcılar tarafından alınarak, onunla karşı karşıya kalmasına neden olmaktadır. Sonuç olarak, şantajı yapan kişi, hakaret edici veya tehdit edici ifadeler kullanılarak, kurbanın para ya da kişisel bilgilerini elde etmeye çalışmaktadır. Kötü niyetli kullanıcılar, görüntülü arama şantajı amacıyla, çeşitli yollarla kurbanlarına erişebilmektedir. Örneğin, internette bulunan çoklu platformları kullanarak, çeşitli türlerde tehditler içeren mesajlar gönderebilirler. Bununla birlikte, internet üzerinden anonim bir şekilde telefon görüşmesi yaparak veya alıcının telefonunun çalışmasını engelleyerek, kurbanlarını tehdit edebilirler. Bir diğer risk olan görüntülü arama şantajının önlenmesi için, bireyler ve kurumların çok daha bilinçli olması gerekmektedir. İnternet kullanıcılarının, çeşitli türlerde tehdit ve sahtekârlık içeriklerinin arasında dikkatli olmaları, ayrıca, kişisel bilgilerini paylaşmadan önce bu bilgilerin aslında kimin tarafından kullanılabileceğini düşünmeleri gerekmektedir.
Linkedin Şantajında Yapılması Gerekenler
Şantajcıya para göndermek sorunu asla çözmez. Çünkü bilindiği üzere suçlular bir örgüt gibi çalışmakta, kişisel ve özel verileri olan kişilerden para istemekte ve para gönderirseniz görüntüleri silmek yerine internette paylaşmaktadırlar. Süresiz olarak kopyalanabilecek görseller ve veriler yayılmayacağı için olmanız mümkün değil. Ayrıca şantajcıların para taleplerinin durmadığını ve yüzde yüze yakın bir oranda devam ettiğini görüyoruz.
Şantaj mağduru, delil teşkil eden hususlar ve uzman avukat yardımıyla en kısa sürede savcılığa suç duyurusunda bulunmalıdır. Failin yakalanması, şantajın paylaşılıp yayılmadan yakalanması ve şantajın tekrarlanmaması için izlenebilecek en hızlı ve güçlü çözüm adli mercilere başvurmaktır.
AVUKAT DESTEĞİ
Randevu almak için çalışma saatleri içerisinde aşağıdaki telefon aracılığı ile ulaşabilir veya aşağıdaki adrese mail atabilirsiniz.
Gizlilik
Avukatlık mesleğinin en önemli etik ilkelerinden biri gizlilik olup, hukuk büromuz; 1136 sayılı Avukatlık Kanunu ile belirlenen gizlilik ve sır saklama ilkesini büyük bir özen ve hassasiyet göstererek uygulamaktadır. Bununla beraber ofisimiz, müvekkillere ait bilgi, belge ve verileri sır tutma yükümlülüğü ve veri sorumluluğu kapsamında gizli tutmakta, üçüncü kişilerle ve kurumlarla hiçbir durumda ve hiçbir şekilde paylaşmamaktadır. Bu bağlamda ofisimiz, dava dosyaları ile ilgili sır saklama yükümlülüğüne uyulacağını yazılı olarak da ilke edinmiştir.
Görsel Tarama Desteği
Şantaj mağdurlarına hukuki destek sağlayan büromuz, özel görüntülerin internete sızmaması ve sızdırılması durumunda kaldırılması için hukuki hizmetler de vermektedir. Hukuk büromuz, web’deki hassas ve özel içeriği tespit etmek için web’i gerçek zamanlı olarak tarayan kapsamlı, 7/24 dijital risk izleme sunar. Özel görüntülerin yayınlandığı kanalları bulmak için kullandığımız bir diğer yöntem ise özel bir yazılım ile ters görüntü arama/tarama yapmaktır. Bu sayede mağdurun adı kullanılmadan yapılan paylaşımları tespit etmek mümkün oluyor.