Whatsapp Mahrem Görüntü Şantajı

Whatsapp Mahrem Görüntü Şantajı

Şantaj, bir kimseden maddi menfaat elde etmek, haksız menfaat elde etmek amacıyla itibarını zedeleyici ve itibarını zedeleyici bilgileri ifşa etmek ve yayarak bir kişiyi yıldırmak; Kişiyi, içinde bulunduğu durumu kullanarak istemediği bir şeyi yapmaya zorlama eylemi olarak tanımlanmaktadır.

 

Whatsapp Üzerinden Şantaj

Şantaj suçu, birden fazla hareketle işlenebilen bir suç olup özellikle çağımızda teknolojinin gelişmesi ile şantaj suçunun internet ortamında işlenmesi de artış göstermektedir. Artık Skype, Facebook, Instagram, WhatsApp, Snapchat gibi sosyal medya ortamlarında şantaj suçları işlenebilmektedir. Kişisel ve mahrem (özel) videolar, mesaj kayıtları, ses kayıtları gibi birçok belge şantaj için araç olarak kullanılmaktadır. Şantaj suçları çevrimiçi sosyal medya siteleri ve web sitelerinde işlenebilmektedir. Ayrıca telefon aramaları üzerinden şantaj suçları da işlenmektedir.

Yasal düzenleme bakımından ise Türk Ceza Kanunu’nun 107. maddesi şantaj suçu düzenlenmiştir. Yasaya göre, hakkı olan veya yükümlü olduğu bir şeyi yapacağından veya yapmayacağından bahisle, bir kimseyi kanuna aykırı veya yükümlü olmadığı bir şeyi yapmaya veya yapmamaya ya da haksız çıkar sağlamaya zorlayan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.

Whatsapp Video Şantajı

Whatsapp Video Şantajı da dahil İletişim teknolojisinin gelişmesini takiben internet kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte birçok suçun internet üzerinden işlendiği görülmektedir. İletişimi kolaylaştıran tüm bu platformlarda suç işlemenin de aynı oranda kolaylaştığını söyleyebiliriz. Çoğu şantaj suçları internet üzerinden Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal ağlar üzerinden işlenmektedir. Genellikle şantaj, mağdurun kişisel bilgilerinin iletişim ile yakın olan kişiler tarafından yetkisiz olarak elde edilmesiyle başlar ve mağdurdan maddi menfaat sağlamak amacıyla bu bilgi ve görüntülerin internet ortamında yayılması tehdidi ile ortaya çıkar. Bazı durumlarda, sanal sohbette biri tarafından paylaşılan resimler ve videolar daha sonra şantaj için kullanılabilir. Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal paylaşım sitelerinde, WhatsApp ve Skype gibi uygulamalar üzerinden arama veya mesajlaşma yoluyla ve diğer her türlü iletişim aracı kullanılarak şantaj yapılabilir.

 

Whatsapp Özel Görüntü Şantajı Mağduru Ne Yapmalı

Şantajcıya para göndermek asla çözüm değildir. O kişiler de bir organizasyon şeklinde çalıştığı için kişisel ve özel bilgileri olan kişilerden para istiyorlar ve para gönderirseniz görselleri silmek yerine internette paylaşıyorlar. Bir kopyasına sahip olmadığınız görüntü ve verilerin yayılmayacağından asla emin olamazsınız. Karşılaşılan olaylarda para taleplerinin peş peşe durmadığını ve yüzde yüze yakın bir oranda devam ettiğini görüyoruz. Özel görüntülerin paylaşılmasını engellemek ilk ve öncelikli hedefiniz olduğundan, en kısa zamanda şantaj konusunda deneyimli bir avukata danışmanız en iyi çözüm olacaktır.

Şantaj suçunu işleyen kişinin, suça konu olan görsel, video ve benzeri materyali internet üzerinden yayınlaması durumunda, bu içeriğin kaldırılması için acilen yasal başvuru yapılmalıdır. Kaldırılması istenilen içerik, aynı zamanda ceza davasına da konu teşkil edeceğinden bilişim suç ve cezalarında tecrübesi bulunan bir avukattan yasal danışmanlık talep edilmelidir.

İnternet yoluyla şantaj suçunda avukat, şantaj danışmanlığı, kişisel ve mahrem içeriklerin takibi, yayılmasının önlenmesi, varsa kaldırılması, dava ve yasal süreç takibi işlerinde çok yönlü çalışır ve çalışmalıdır.

Hukuki danışmanlığınızı üstlenen avukat, müvekkil gizliliğini öncelik alarak müvekkilin her bilgisini sır saklama yükümlülüğü ve etik kurallar çerçevesinde gizli tutacak, yargı makamları dışında üçüncü kişilerle paylaşmayacak ve paylaşılmasına engel olacaktır.

 

Whatsapp Şantajı Mağduru Ne Yapmalı?

Şantaj mağduru olanlar şantaja boyun eğmemelidir. Şantaja boyun eğilmesi ve şantajcının isteklerinin yerine getirilmesi şantaj eylemlerini asla sona erdirmeyecektir. Aksine şantajcının dediğini yapmak şantajcıyı daha fazla şantaj yapmaya motive edecektir. Dolayısıyla, Whatsapp ile şantaj suçuna maruz kalanlar mutlaka hukuki ve profesyonel yardım almalıdır. Şantaj mağdurunun ne yapması gerektiği sorusunun cevabı, şantaj eylemlerini durdurmak için yardım almaktır. Şantaja karşı mağdur kişiler şantajcının yakalanması ve görüntülerin internette paylaşılmasına önlem alınması için bize başvuru yapabilirler.

Whatsapp Şantajı Mağduru Ne Yapmalı?

Şantaj konusunda uzman bir avukatla iletişime geçerek mümkün olan en kısa sürede tüm delilleri toplamak gerekir.
İnternet ve sosyal medyada işlenen şantaj suçları, çözülmesi uzmanlık deneyimi gerektiren spesifik suçlardır.
Yasal ve teknik yol haritası güvene dayalı olmalı ve gizlilik garanti edilmelidir.

Özel görüntülerin yayılmasını engellemek ilk hedefiniz olduğundan, en kısa zamanda şantaj konusunda deneyimli bir avukata danışmanız en iyi çözüm olacaktır.

Şantajı yapan kişinin, suçuna konu olan görsel, video ve benzeri materyalleri internette yayınlaması durumunda, bu içeriğin kaldırılması için ivedilikle yasal talepte bulunulmalıdır.

Yurtdışından Video Şantajı

Yurt dışına şantaj veya yurt dışından şantaj Türkiye dışındaki kişilerin şantaj suçunu işlediği durumdur.
Yani yabancı bir ülkede failin Türkiye’de mağdura karşı suç işlemesidir. Yabancı bir ülkeden şantaj yapma suçu genellikle internet üzerinden veya görüntülü görüşme kaydı yoluyla işlenir. Şantaj türlerinin en yaygın versiyonlarından biri, bir veya birden fazla kişi tarafından veya aracılığıyla işlenen video şantajı suçudur. Son yıllarda internet ve akıllı telefon kullanımının artmasıyla birlikte bilişim suçlarında keskin bir artış olmuştur. Kişilerin birçok uygulama üzerinden birbirleriyle fiziksel olarak görüşmeden görüntülü iletişim kurabilmeleri, bu siber şantaj suçunun dünyanın farklı bölgelerinden kişilere karşı işlenmesine olanak sağlamaktadır.

AVUKAT DESTEĞİ

Randevu almak için çalışma saatleri içerisinde aşağıdaki telefon aracılığı ile ulaşabilir veya aşağıdaki adrese mail atabilirsiniz.

Hafta içi: 09:00 – 21:00
Cumartesi: 10:00 – 18:00
Telefon: +90 535 376 06 45

Gizlilik

Avukatlık mesleğinin en önemli etik ilkelerinden biri gizlilik olup, hukuk büromuz; 1136 sayılı Avukatlık Kanunu ile belirlenen gizlilik ve sır saklama ilkesini büyük bir özen ve hassasiyet göstererek uygulamaktadır. Bununla beraber ofisimiz, müvekkillere ait bilgi, belge ve verileri sır tutma yükümlülüğü ve veri sorumluluğu kapsamında gizli tutmakta, üçüncü kişilerle ve kurumlarla hiçbir durumda ve hiçbir şekilde paylaşmamaktadır. Bu bağlamda ofisimiz, dava dosyaları ile ilgili sır saklama yükümlülüğüne uyulacağını yazılı olarak da ilke edinmiştir.

Content Protection by DMCA.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir